Baktrisk Kamel - Find fakta om to-puklede kameler her | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Baktrisk kamel

Dyr i asien

Den baktriske kamel, eller topuklet kamel, omfatter i virkeligheden to arter. Den vilde baktriske kamel (Camelus ferus) og den ferale baktriske kamel (Camelus bactrianus).

Baktrisk kamel

Den baktriske kamel, eller topuklet kamel, omfatter i virkeligheden to arter. Den vilde baktriske kamel (Camelus ferus) og den ferale baktriske kamel (Camelus bactrianus).
I Gobiørkenen, i det centrale Asien, forekommer der fortsat en lille vild population af den vilde baktriske kamel på omkring 500-1000 individer.
Den ferale baktriske kamel, som er blevet tæmmet af mennesker, findes derimod i op til 2 mio. individer spredt over Centralasien. En del af disse lever forvildede i naturen, og har konkurreret med den vilde baktriske kamel. En del af disse tjener mennesket som ride- og pakdyr. I næsten 4500 år har mennesket anvendt den ferale baktriske kamel som arbejdsdyr, og den er fortsat et vigtigt arbejdsredskab for befolkningen i store dele af Asien.

Den baktriske kamel har tilpasset sig det ekstreme klima, der hersker i Gobiørkenen. Den tykke pels beskytter dyret mod kulden, som i vinterperioden kan nå helt ned til -30 grader celsius. I slutningen af foråret fælder dyrene denne pels, og er således tilpasset temperaturer på op til +50 grader celsius i sommermånederne.
Hos f.eks. mennesket undgås overophedning af kroppen gennem svedens fordampning fra huden, men kamelen er, modsat andre pattedyr, i stand til at hæve sin kropstemperatur fra 34 grader celsius til 41 grader celsius uden at få febersymptomer. Kamelen vil således først begynde at svede, når kropstemperaturen overstiger 41 grader, og væsketabet kan dermed minimeres væsentligt.
Normalt vil der hos pattedyr også finde et større væsketab sted gennem urin og fæces, men også her sparer kamelen på vandet ved at koncentrere sine efterladenskaber. En kamel kan tåle et væsketab på ca. 30% af sin kropsvægt. Sammenlignet vil et menneske fungere dårligt ved væsketab svarende til blot 5-10% af legemsvægten.

Kamelens fødder består hver af to tæer med trædepuder, som kan bredes ud, så kamelen let opnår fodfæste i løst sand. Kamelens lange øjenvipper sidder i dobbelte rækker, de små uldhårede ører og de lange smalle næsebor, der kan lukkes, er en tilpasning, der beskytter dyret mod sand og støvpartikler i luften.

Kamelernes pukler er også en tilpasning til ørkenlivet. Modsat hvad mange tror, indeholder kamelens pukler ikke vand, men er derimod opbygget af fedt, som fungerer som reservenæring. Kamelerne kan på grund af puklerne gå 4-5 dage uden hverken vand eller føde. Fedtdepotet er placeret oppe på ryggen, da det ville være upraktisk at have et isolerende lag fedt rundt på hele kroppen, i et varmt klima.

Den vilde baktriske kamel er i dag kristisk truet. Den primære trussel mod kamelerne er jagt. Når kamelerne vandre over grænserne ud af beskyttede områder, bliver der drevet jagt på dem primært for underholdning. I nogle beskyttede områder er den domesticerede baktriske kamel blevet udsat, hvilket skaber en stor konkurrence om den sparsomme fødegrundlag.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap