Fiskekat - Find fakta om fiskekatte her | Oplev den hos Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Asiatisk fiskekat

Dyr i asien

Fiskekatten er en af de største af den gruppe af katte som kaldes de små katte. Hannen er typisk lidt større end hunnen. Fiskekatten er kraftigt bygget med korte ben og en lille tætbygget krop.

Asiatisk fiskekat

Fiskekatten er en af de største af den gruppe af katte, som kaldes de små katte. Hannen er typisk lidt større end hunnen. Fiskekatten er kraftigt bygget med korte ben og en lille tætbygget krop. Hovedet er aflangt og halen er kort, ca. 1/3 af kropslængden. Pelsen er kraftig og gråbrun, med sorte pletter og striber. Der går 6-8 linjer mellem øjnene og ørerne om til nakken, hvor de ender i kortere striber omkring skulderne. Fiskekattens knurhår er korte, ørerne runde og sorte på bagsiden, med en tydelig øreplet, der tydeliggør kommunikation med øresignaler, som det ses hos mange andre kattearter, f.eks. tigeren.

Fiskekatten lever primært i vådområder, sump og mose. Dog kan den også findes i tæt bevokset skov tæt på vandløb og floder eller i junglen. Fiskekatten er også set i skovene omkring Himalaya i højder op til 1525 meter over havets overflade og i bjergområder på Sri Lanka.

De fleste informationer omkring fiskekattens fødesøgning bygger på meget få observationer, og flere af dem er af ældre dato (1929). Fiskekatten er blevet observeret i naturen fiske fra flodbreder og i vandkanten. Fisken fanges nærmest ved at ”skovle” den op fra vandet. Fiskekatten er også set lege med fisken i det lave vand efter denne er fanget, ligesom en huskat leger med en mus. Der er set eksempler på, at katten befinder sig i vandet og skovler fisken op af vandet/eller op på lavt vand om natten i måneskind. Under disse observationer er katten også set æde græs og ørkenrotter. Andre observationer fortæller, at katten har ædt hunde, får og kalve, ja selv små børn. Katten er også set spise af kadaver fra en ko, så man mener også, at den spiser ådsler. Dog skal det understreges, at fiskekatten primært æder fisk og skalddyr. I fangenskab er fiskekatten set hvor den tager sin mad med ud i vandet, lade det falde i, for derefter at fiske det op og spise det.

Fiskekatten er et solitært dyr, og mødes altså kun med en potentiel partner i parringssæsonen. Hunnen kalder på hannen, med en lyd, der minder om hunden gøen, og kort efter sker parringen. Fiskekatten får unger én gang om året, typisk i januar eller februar. Hunnen er drægtig i ca. 63-70 dage, hvorefter hun normalt får to killinger. Killingerne vejer 100-170 gram når de fødes og er helt blinde. Synet får de først efter 16 dage. Killingerne diger hos hunnen til de er 4-6 måneder gamle, men allerede efter ca. 50 dage begynder de også at spise kød. Efter 8-9 måneder er killingerne fuldt udvokset og uafhængige af moderen. I fangenskab er hankatten set bidrage til yngelplejen af de små killinger, om dette også er tilfældet i naturen er uvist.

Fiskekatten er kategoriseret af IUCN som en sårbar art. Den største trussel er ødelæggelse af kattens leveområder grundet opdyrkning, aflæsning af affald og forurening. Derudover er katten truet af de mere effektive fiskemetoder, der benyttes nu til dags, som resulterer i mindre føde for fiskekatten.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Asien

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrenes i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du bla. røder pandaer, asiatiske dværgoddere og nordkinesiske leoparder.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap