Asiatisk Dværgodder - Find fakta om dværgoddere her | Ree Park

Asiatisk dværgodder

Dyr i Asien

Den asiatiske dværgodder er den mindste af alle oddere. Slægten (Aonyx), hvortil den asiatiske odder regnes, adskiller sig fra andre odderslægter ved ikke eller kun delvist at have svømmehud imellem tæerne på for- og bagben.

Asiatisk dværgodder

Den asiatiske dværgodder er den mindste af alle oddere. Ud over størrelsen kendes den på, at den som den eneste odderart ved ikke eller kun delvist at have svømmehud imellem tæerne på for- og bagben. Dette gør poterne mere følsomme, og letter dermed fødesøgningen, hvor den asiatiske dværgoddere mærker sig frem til sit bytte, i mudder eller under sten. Alle andre odderarter fanger deres bytte med munden.

Den asiatiske dværgodder lever i små, løst sammensatte familiegrupper på op til 12 individer. Gruppen ledes af forældreparret, men alle generationer hjælper hinanden med at forsvare territoriet og passe på de yngste unger. Gruppens medlemmer er meget sociale, og de ses tit lege med hinanden i vandet eller på bredderen. Her kommunikerer de især ved hjælp af lyde.

Når et par har fundet sammen, bliver de sammen resten af livet. Herefter yngler de hvert år, hvis forholdene er til det, godt hjulpet på vej af de ældre unger. Når ungerne på denne måde har hjulpet forældrene i et par år, er de selv bedre rustet til at drage ud for at grundlægge deres egen familiegruppe.

I områder med megen menneskelig aktivitet er odderen fortrinsvis nataktiv, mens den på uforstyrrede lokaliteter oftest er dagaktiv.

Nogle steder i Sydøstasien er asiatiske dværgoddere trænet til at hjælpe fiskere med at fange fisk. Iført en sele med en lang snor, driver odderen stimer af fisk ind i fiskerens net. Som belønning får odderen del i byttet.

Den asiatiske dværgodder er ifølge IUCN erklæret sårbar primært pga. habitattab, men også pelsjægere og kæledyrsjægere truer bestanden.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Levested

Hvor lever den asiatiske dværgodder?

Den asiatiske dværgodder lever i floder, vandløb, floddeltaer og kystzoner, fra det sydlige Indien, over Malaysien, til det sydlige Kina.

Antal unger

Hvor mange unger får den asiatiske dværgodder?

Den asiatiske dværgodder føder 1-6 unger ad gangen.

status

Er den asiatiske dværgodder truet?

Den asiatiske dværgodder er i følge IUCN erklæret sårbar. Det er især pga. habitattab, men også pelsjægere og kæledyrsjægere truer bestanden.

Den asiatisk dværgodder i Ree Park Safari

"...vidste du, at de asiatiske dværgoddere danner par for livet?"

Aktivering af

Oddere i Ree Park Safari

De asiatiske dværgoddere er meget aktive, så derfor skal de indimellem have nogle ekstra udfordringer. Odderene, der udgør Ree Park Safaris familiegruppe, leder ihærdigt efter deres mad og får stimuleret hjernen, når de forsøger at komme ind i foderpakkeren, som dyrepasserne har lavet til dem. Men gevinster er også en masse lækre skaldyr, rejer, fisk, melorme, kyllinger og mus.

Asiatiske dyr

Velkommen til Fu Yuan - den lykkelige have i Ree Park. Nyd synet af dyrelivet fra Asien i spændende omgivelser klipper, vandfald og grotter.

På turen gennem det bambusklædte område møder du røde pandaer, asiatiske dværgoddere, nordkinesiske leoparder, baktriske kameler, bjerglori, gulstrubet mår, onager, påfugl og sumatra tigeren.

 

 

mød også Sumatra tigeren

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
    Hent program

    Venligst rotér dit device

    Overblik over 

    fodringer

    Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

    Afrika
    Nordamerika
    Asien
    Sydamerika
    Continents
    Parkmap