Zebramangust - Find fakta om Zebramangusten her | Ree Park Safari

Zebramangust

Dyr i Afrika

Zebramangusten har tilpasset sig til en bred vifte af habitater, både græsland, skovområder og bjergområder. De eneste steder de ikke findes er i ørkner og semiørkner.

Zebramangust

Zebramangusten har tilpasset sig til en bred vifte af habitater, både græsland, skovområder og bjergområder. De eneste steder de ikke findes er i ørkner og semiørkner.

Zebramanguster lever i velorganiserede familiegrupper på op til 40 individer, som hele tiden kommunikerer med hinanden med en lang række forskellige lyde. I sådanne grupper opretholdes en rangorden, der afhænger af det enkelte individs alder og køn. Ofte indretter en zebramangust gruppe sig i et forladt termitbo, når de skal have unger. Her er hele gruppen med til at passe ungerne. Er gruppen på fødesøgning, forbliver et voksent individ altid tilbage ved ungerne. Flokken deles ikke blot om at tage sig af ungerne, men tager sig også at tilskadekomne og gamle. De advarer dem mod fare, plejer dem og tilbyder dem føde.

Fordelen ved at leve i en flok, er blandt andet de mange øjne, der kan holde øje med rovdyr. Hvis én i flokken opdager fare, advarer den de andre med høje skrig. Hvis flokken ikke kan flygte, danner de voksne medlemmer en cirkel om de yngste og svageste i flokken, som forsvares indædt. Kan flokken flygte, laver de høje lyde imens, så de ikke mister kontakten med hinanden.

Zebramanguster er nomadiske idet de sjældent bliver i en hule længere tid af gangen, sjældent mere end få dage eller højest en uge. De bliver dog ofte i det samme område og vender også ofte tilbage til de fortrukne huler igen og igen.
Zebramanguster kan i naturen ofte observeres i samarbejde med høge i deres fælles fødesøgning og udkig efter fjender.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
 • Vægt

  1-1,5 kg
 • Levested

  De afrikanske savanner syd for Sahara
 • Levetid

  10-12 år i naturen, op til 17 år i fangenskab.
 • Højde

  35-45 cm
 • Længde

  55-60 cm

Størrelse

Hvor stor bliver zebramangusten?

Zebramangusten kan blive op til 55 cm. lang.

Drægtig

Hvor lang tid er zebramangusten drægtig?

Zebramangusten er drægtig i omkring 60 dage.

Antal unger

Hvor mange unger føder zebramangusten ad gangen?

Zebramangusten føder 2-8 unger pr kuld.

Zebramangusten i Ree Park Safari

"...vidste du, at zebramanguster har en speciel måde, at forarbejde føde som er svært at åbne. Finder de fx et lækkert æg, vil de tage det i forpoterne og kaste det ind imellem bagbenene, mod en sten, for at åbne det."

Zebramangust

fodring

Zebramangusterne skal aktiveres, og det kan gøres relativt nemt, ved at gemme deres mad i et gammelt juletræ. Se om de finder det i videoen her.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program