Flamingo | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Stor flamingo

Dyr i afrika

I Ree Park Safari arbejder vi med den flamingoart, der hedder stor flamingo. Stor flamingo findes både i Mellemøsten, Sydasien, Vestafrika, Sydamerika og flere steder i det sydlige Europa. 

Stor flamingo

I Ree Park Safari arbejder vi med den flamingoart, der hedder stor flamingo. Stor flamingo findes både i Mellemøsten, Sydasien, Vestafrika, Sydamerika og flere steder i det sydlige Europa. Flamingoerne holder oftest til ved lavvandede områder, som laguner, søer og flodudløb, hvor saltkoncentrationen er enormt høj, eller hvor vandet er meget basisk. Her lever flamingoen af at rode bundlaget op med fødderne og derefter benytte deres næb til at filtrere vandet smådyr, såsom krebsdyr og alger.
På grund af den særprægede spisemetode, ser flamingoens næb meget anderledes ud end det gør hos andre fugle. For at kunne filtrere vandet, er den nederste del af næbet er større end den øvre del. Derudover vendes næbbet på hovedet mens fuglen spiser, så overdelen er tættest på vandets overflade. På næbets kanter og inderside sidder en masse lameller, som fanger de spiselige partikler, når vandet presses ud af næbet med tungen.
Den føde flamingoen spiser indeholder farvestofferne karotiner, som er rødlige i farven. Det er netop disse farvestoffer, der giver flamingoen dens karakteristiske, lyserøde fjerpragt. Det sker ved at farvestofferne, som er indtaget med føden, bliver udskilt som et sekret fra en kirtel, som flamingoen smører sin fjerdragten ind i under fjerplejen.
Denne fjerpleje er øget i parringssæsonen hvorved flamingoen opnår en endnu kraftigere farve, og man taler derfor om at flamingoen ’bruger make-up’.

Når flamingoer hviler, står de på ét ben, og gemmer ofte hovedet ind til kroppen.

Flamingoen er ikke karakteriseret som truet, men er svære at få til at yngle i fangenskab, hvis der er forstyrrelser omkring dem i yngletiden.

 • Vægt

  2-3 kg
 • Føde

  Krebsdyr, alger, mikroorganismer og små bløddyr
 • Levetid

  20-30 år i naturen. Op til 60 år i fangenskab
 • Højde

  80-150 cm
 • Vingefang

  140-170 cm

Størrelse

Hvor stor er den store flamingo?

Den store flamingo lever op til sit navn, og den største flamingo, der er fundet, var en han på over 180 cm. Typisk er flamingoen dog 110 til 150 cm. høj.

Antal æg

Hvor mange æg lægger flamingoen?

Flamingoen lægger 1 æg pr. sæson.

Levested

Hvor bor flamingoen?

Stor flamingo findes både i Mellemøsten, Sydasien, Vestafrika, Sydamerika og flere steder i det sydlige Europa. Flamingoerne holder oftest til ved lavvandede områder, som laguner, søer og flodudløb, hvor saltkoncentrationen er enormt høj, eller hvor vandet er meget basisk.

Flamingoen i Ree Park Safari

"...vidste du, at i parringstiden samles flamingoer i store kolonier med op til 20.000 dyr?"

Flyttedag for

flamingoerne

Flamingoerne i Ree Park Safari skal flyttes til deres nye stald. Deres tidligere bygning skal nemlig rives ned for at gøre plads til jernbanen Amerika Ekspressen, som var den store nyhed i 2016. Se med når Flamingoerne tager deres nye flotte faciliteter i brug.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap