Penselsvin | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Penselsvin

Dyr i Afrika

Penselsvin findes naturligt i et område, der strækker sig fra Vest- og Centralafrika til det nordlige Sydafrika samt på Madagaskar. Det lever primært i skov, busksavanne områder, sumpe og stepper.

Penselsvin

Penselsvin findes naturligt i et område, der strækker sig fra Vest- og Centralafrika til det nordlige Sydafrika samt på Madagaskar. Det lever primært i skov, busksavanne områder, sumpe og stepper.
Da penselsvinet lever så udbredt, varierer de også meget i farve. Dem der lever i den vestlige del af Afrika, har en dyb rød farve med en markant hvid stribe på ryggen, hvorimod dem i den sydlige og østlige del kan variere mere i farven, og tilmed have brune og sorte undertoner. Dette skyldes primært, at størstedelen af den afrikanske regnskov ligger i den vestlige del af Afrika, og at skovlevende dyr som regel er mere markante i farverne, for at kunne opnå optimal kamuflage.

Voksne penselsvin er meget kompakte. De er omkring 100-150 cm lange, har en skulderhøjde på 50-90 cm, og vejer mellem 46-130 kg. Ornerne adskiller sig fra søerne ved at have udvækster over øjnene, som det fx også ses hos vortesvin.

Penselsvin er sociale dyr, og lever ofte i små familiegrupper på op til 11 individer. Indimellem ses det også, at de lever både alene og i grupper på op til 100 individer. En typisk familiegruppe består af en orne og 2-5 søer. Penselsvin er monogame dyr, hvilket vil sige at de danner par for livet. Både mor og gruppens dominante orne tager sig af ungerne. Ungerne fødes i en rede, der er 3 m bred og 1 m dyb, som soen har bygget og foret med græs. Nyfødte penselsvin vejer maksimalt 1 kg ved fødslen.

Penselsvin er primært nataktive dyr, og markerer deres territorie ved at skrabe deres tænder og kirtler mod træer og lignende. Penselsvin er omnivorer, hvilket vil sige, at de er altædende, og altså spiser alt lige fra græs, nødder, svampe, rødder og frugt, til fugle, insekter, reptiler og æg. Derudover kan penselsvin svømme og formår da også at spise vandplanter.

Man har observeret, at penselsvin følger chimpanser i søgen efter nedfaldne frugter. Penselsvin holder meget af frø fra træet Balanites wilsoniana og finder dem ufordøjet i elefanters ekskrementer.

 • Krop

  100-150 cm
 • Vægt

  46-130 kg
 • Føde

  Altædende
 • Levetid

  15-20 år
 • Levested

  Skove og tætbevoksede egne

Levested

Hvor lever penselsvinet?

Penselsvin findes naturligt i et område der strækker sig fra Vest- og Centralafrika til det nordlige Sydafrika, samt på Madagaskar. Det lever primært i skov, busksavanne områder, sumpe og stepper.

Levetid

Hvor længe lever et penselsvin?

Penselsvinet lever i omkring 15-20 år.

Drægtig

Hvor længe er penselsvinet drægtigt?

Penselsvinet er drægtigt i omkrig 122 dage. Ungerne fødes i en rede, der er 3 m bred og 1 m dyb, som soen bygger og forer med græs. Nyfødte penselsvin vejer maksimalt 1 kg. ved fødslen. De er modsat deres forældre plettede og stribede, hvilket giver dem en optimal kamuflage.

Penselsvinet i Ree Park Safari

"...vidste du, at det ikke vides om penselsvinene selv kom til Madagaskar, eller om mennesker har bragt dem med sig?"

Unger hos

penselsvinene

For første gang har vores penselsvin fået overlevende unger. Nu er de to smågrise kommet ud i folden, og som du kan se i videoen, er der fuld gang i dem.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap