Oksegnu - Find fakta om den blå gnu her | Ree Park Safari

Oksegnu

Dyr i afrika

Oksegnuen er et af Afrikas mest ikoniske dyr. Med sit atypiske udseende er den nem at genkende. Kroppen er gråsort, benene lange og tynde, hovedet er stort og hornene stærkt buede.

Oksegnu

Oksegnuen er et af Afrikas mest ikoniske dyr. Med sit atypiske udseende er den nem at genkende. Kroppen er gråsort, benene lange og tynde, hovedet er stort og hornene stærkt buede.
Oksegnuerne lever i store flokke på den afrikanske savanne, hvor gnutyrene kæmper om at opretholde territorier på de bedste områder, for at kunne tiltrække hunner. Tyrene forsøger at holde så mange hunner som muligt inden for deres territorier, men det er et slidsomt arbejde. Kun de stærkeste tyre har succes med at opretholde et territorium og parre sig. På den måde sikres kun de stærkeste gener i næste generation.

I de store flokke kælver alle hunnerne på næsten samme tid. Dette er en vigtig overlevelsesstrategi for oksegnuerne, da kalvene dermed har større chance for at kunne undslippe rovdyrene på savannen. Allerede få minutter efter gnukalvene er født, er de i stand til at følge flokken. Til trods for dette bliver halvdelen af kalvene bytte for løver, hyæner og andre rovdyr inden for de første uger efter fødslen. Kun en femtedel af alle gnukalve bliver mere end et år gamle.

Størrelsen på flokkene varierer i takt med sæsonerne. Flokkene er størst under tørkeperioderne, og her samles gnuer fra forskellige flokke og bliver til én stor flok. I områder med længerevarende tørketid vandrer disse flokke, på mange tusinde gnuer, over lange afstande for at søge nye friske græsgange. Under disse vandringer opløses tyrenes territorier hver gang flokken sætter sig i bevægelse.
Fænomenet ”den store vandring” er en årlig begivenhed i nationalparken Serengeti i Tanzania. Vandringen starter når regntiden stopper på Serengeti-sletten. Først vandrer dyrene til Victoriasøen og derefter længere nordpå til Masai Mara i Kenya, hvor de opholder sig i den tørreste periode af året. Når regntiden vender tilbage, vender oksegnuen tilsvarende tilbage til Serengeti.

Ofte ses gnuer i selskab med zebraer og herved øges chancen for at opdage rovdyr i tide.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Vægt

Hvor meget vejer oksegnuen?

Hunnen vejer 140-260 kg. imens hannen vejer 165-290 kg.

Drægtig

Hvor lang tid er hunnen drægtig?

Oksegnuen er drægtig i 245-255 dage. I de store flokke kælver alle hunnerne på næsten samme tid. Dette er en vigtig overlevelsesstrategi for oksegnuerne, da kalvene dermed har større chance for at kunne undslippe rovdyrene på savannen. Allerede få minutter efter gnukalvene er født, er de i stand til at følge flokken.

Levested

Hvor lever oksegnuen?

Oksegnuerne lever i store flokke på den afrikanske savanne, hvor gnutyrene kæmper om at opretholde territorier på de bedste områder, for at kunne tiltrække hunner.

Oksegnuen i Ree Park Safari

"...vidste du, at den nyfødte gnukalv allerede er i stand til at følge flokken, få minutter efter at den er er blevet født?"

Gnutyren

flytter

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap