Oksegnu - Find fakta om den blå gnu her | Ree Park Safari

Oksegnu

Dyr i afrika

Oksegnuen er et let genkendeligt dyr fra Afrika. Den kendes på sit særprægede udseende med gråsort krop, lange tynde ben, stort hoved og buede horn.

Oksegnu

Oksegnuen er et let genkendeligt dyr fra Afrika. Den kendes på sit særprægede udseende med gråsort krop, lange tynde ben, stort hoved og buede horn. Oksegnuerne lever i store flokke på den afrikanske græssavanne, hvor gnutyrene kæmper om at opretholde territorier på de bedste områder, for at kunne tiltrække hunner. Tyrene forsøger at holde så mange hunner som muligt inden for deres territorier, men det er et slidsomt arbejde. Kun de stærkeste tyre har succes med at opretholde et territorium og parre sig. På den måde sikres det, at det kun er de stærkeste gener, der videreføres til de næste generationer.

I de store flokke kælver alle hunnerne på næsten samme tid. Dette er en vigtig overlevelsesstrategi for oksegnuerne, da kalvene dermed har større chance for at kunne undslippe rovdyrene på savannen. Allerede få minutter efter gnukalvene er født, er de i stand til at følge flokken. Til trods for dette bliver halvdelen af kalvene bytte for løver, hyæner og andre rovdyr inden for de første uger efter fødslen. Kun en femtedel af alle gnukalve bliver mere end et år gamle.

Størrelsen på flokkene varierer i takt med sæsonerne. Flokkene er størst under tørkeperioderne, hvor mange mindre flokke af gnuerne samler sig til én stor flok. I områder med længerevarende tørketid vandrer disse store flokke, over lange afstande for at søge nye friske græsgange. Under disse vandringer opløses tyrenes territorier hver gang flokken sætter sig i bevægelse.
Fænomenet ”den store vandring” er en årlig begivenhed. Her begiver over 1,5 millioner gnuer sig afsted efter friske græsgange, når regntiden stopper på Serengeti-sletten. Først vandrer dyrene til Victoriasøen og derefter længere nordpå til Masai Mara i Kenya, hvor de opholder sig i den tørreste periode af året. Når regntiden vender tilbage, vender oksegnuen tilsvarende tilbage til Serengeti.

 

 • Længde

  123-150 cm
 • Skulderhøjde

  115-145 cm
 • Føde

  Græs
 • Levetid

  20 år
 • Vægt

  180-270 kg.

Vægt

Hvor meget vejer oksegnuen?

Oksegnuer vejer mellem 180-270 kg, hvor hannerne er de tungeste

Drægtig

Hvor lang tid er hunnen drægtig?

Oksegnuen er drægtig i 245-255 dage. I de store flokke kælver alle hunnerne på næsten samme tid. Dette er en vigtig overlevelsesstrategi for oksegnuerne, da kalvene dermed har større chance for at kunne undslippe rovdyrene på savannen. Allerede få minutter efter gnukalvene er født, er de i stand til at følge flokken.

Levested

Hvor lever oksegnuen?

Oksegnuerne lever i store flokke på de afrikanske græssavanner. Her kæmper gnutyrene om at opretholde territorier på de bedste områder, for at kunne tiltrække hunner.

Oksegnuen i Ree Park Safari

"...vidste du, at den nyfødte gnukalv allerede er i stand til at følge flokken, få minutter efter at den er er blevet født?"

Gnutyren

flytter

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap