Nubisk Ged - Find fakta om den nubiske ged her | Ree Park Safari

Nubisk ged

Dyr i afrika

Den nubiske ged har hjemsted i Egypten og Sudan og er tilpasset livet i den nubiske ørken. Geder er ikke kræsne i deres fødevalg og kan derfor fint leve i næsten græsfri områder, hvor føden består af grene, bark og blade.

Nubisk ged

Den nubiske ged har hjemsted i Egypten og Sudan og er tilpasset livet i den nubiske ørken. Geder er ikke kræsne i deres fødevalg og kan derfor fint leve i næsten græsfri områder, hvor føden består af grene, bark og blade.

Den nubiske ged adskiller sig fra andre geder ved at have en høj næseryg, der mest af alt får den til at minde om et får. Denne høje næseryg gør det muligt for geden at fordampe væske, for derved at køle sig ned i det varme klima. På sin hjemegn holdes den nubiske ged som husdyr på grund af sin nærende mælk og sit velsmagende kød.

I Ree Park Safari kan du møde de nubiske geder ved den afrikanske naturlegeplads, Watoto Kaya. Hvis du besøger gederne i deres indhegning, vil de meget gerne kløes – især lige mellem de lange horn.
Da gederne yngler godt i fangeskab, har vi flyttet nogle af gederne til det Sydamerikanske kontinent i parken. En af de store bukke der boede hér, fandt engang ud af, at han kunne bruge sine store snoede horn til at åbne dørene i indhegningen. Det gjorde han så fra tid til anden, når han havde lyst til at gå sig en tur i parken. På disse ture besøgte han nogle gange den anden gedeflok, men han opførte sig altid pænt, og på trods af hans størrelse fulgte han altid pænt med, når dyrepasserne synes, at det var ved at være på tide at komme hjem igen.

 • Længde

  110-130 cm
 • Skulderhøjde

  60-80 cm
 • Vægt

  30-60 kg
 • Føde

  Græs, urter og blade
 • Levetid

  15-20 år

Drægtig

Hvor mange dage er den nubiske ged drægtig?

Den nubiske ged er drægtig i 150 dage.

Status

Er den nubiske ged truet?

Den nubiske ged er idag en tamged, og er derfor vidt udbredt i Afrika.

Levested

Hvor lever den nubiske ged?

Den nubiske ged har hjemsted i Egypten og Sudan og er tilpasset livet i den nubiske ørken. Geder er ikke kræsne i deres fødevalg og kan derfor fint leve i næsten græsfri områder, hvor føden består af grene, bark og blade.

Den nubiske ged i Ree Park Safari

"...vidste du, at den nubiske ged også kaldes “hængeøregeden”?"

Opflaskning

af gedekid

Ved Farmen står 3 kid og bræger. Det er nemlig tid til mælk. Men hvorfor sutter de ikke mælk fra moderen, ligesom de andre gedekid? Hør historien om hvorfor dyrepasserne Carina og Maja er nødt til at opflaske de 3 gedekid, og kom selv og oplev de nysgerrige geder ved legepladsen, Watoto Kaya, i Ree Park Safari.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap