Marabustork | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Marabustork

Dyr i afrika

Den store marabustork er let genkendelig både på grund af dens store størrelse, men også dens karakteristiske nøgne hoved, mørke vinger, lyse forside og lyserøde halspose.

Marabustork

Den store marabustork er let genkendelig både på grund af dens store størrelse, men også dens karakteristiske nøgne hoved, mørke vinger, lyse forside og lyserøde halspose. Maraboustorken kaldes indimellem verdens grimmeste fugl, på grund af dens skaldede udseende og den store pose på halsen.

Når fuglen slapper af trækker den hovedet ned mod kroppen og kommer derved til at se ud som om den står og skutter sig. Marabustorken er hovedsageligt ådselsæder, den spiser altså døde dyr. Ofte ser man den i selskab med gribbe, som med deres skarpe næb flår ådslet åbent til marabustorkens fordel.
Marabustorken har nemlig ikke selv et særlig skarpt næb. Til gengæld er næbet meget langt, op mod 30 cm. og storken ses ofte med hovedet dybt inde i ådslet.
Hovedet og halsen har ingen fjer, da disse hurtigt ville blive beskidte og klistrede som følge af fødevalget og spiseteknikken. Desuden mindskes risikoen for sygdomme, når der ikke er nogen fjer som råddent kød og lignende kan hænge fast i.

Marabustorkene lever typisk i grupper og i alle typer af miljø. I nærheden af byer har de tilpasset sig til at finde mad på lossepladser.
I yngleperioden finder hannen en mage ved at gøre kur med næbklapren og lyde som frembringes fra halsposen. Reden bygges højt i et træ hvor 2-3 æg lægges. Når ungerne er ruget ud følger en periode hvor marabustorken i højere grad fanger levende byttedyr, det kan være alt fra fisk, frøer og reptiler til andre fugle, endda så store som flamingoer. Så går turen til reden hvor de mere sarte fugleungers maver fyldes.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Antal æg

Hvor mange æg lægger marabustorken?

Reden bygges højt i et træ hvor 2-3 æg lægges. Når ungerne er ruget ud følger en periode hvor marabustorken i højere grad fanger levende byttedyr, det kan være alt fra fisk, frøer og reptiler til andre fugle, endda så store som flamingoer. Så går turen til reden hvor de mere sarte fugleungers maver fyldes.

Størrelse

Hvor stor er marabustorken?

Marabustorken er 130 cm. høj.

Føde

Hvad spiser marabustorken?

Mest ådsler, men generelt altædende og fanger også levende byttedyr i yngleperioden. Ofte ser man den i selskab med gribbe, som med deres skarpe næb flår ådslet åbent til marabustorkens fordel. Marabustorken har nemlig ikke selv et særlig skarpt næb. Til gengæld er næbet meget langt, op mod 30 cm. og storken ses ofte med hovedet dybt inde i ådslet.

Marabustorken i Ree Park Safari

"...vidste du, at marabustorkens vingefang kan blive helt op til 3 meter langt?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap