Impala | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Impala

Dyr i Afrika

Impalaen lever på den åbne græssavanne og i udkanten af skovområder. Her lever de i sociale flokke. Typisk lever hunnerne i store grupper på op til 100 individer, hvor unge hanner bliver presset ud af flokken når de bliver omkring 6 måneder gamle. De unge hanner samler sig i bachelorgrupper indtil de bliver store nok til at tilkæmpe sig et territorie og dermed retten til at parre hunnerne.

Impala

Impalaen lever på den åbne græssavanne og i udkanten af skovområder. Her lever de i sociale flokke. Typisk lever hunnerne i store grupper på op til 100 individer, hvor unge hanner bliver presset ud af flokken når de bliver omkring 6 måneder gamle. De unge hanner samler sig i bachelorgrupper indtil de bliver store nok til at tilkæmpe sig et territorie og dermed retten til at parre hunnerne.

Kampene om hunnerne foregår med hannernes lyreformede horn, som kan blive helt op til 90 cm. lange. Hunnerne er lidt mindre end hannerne og sætter ikke horn. Generelt kendetegnes impalaen ved at være en meget slank, mellemstor antilope med rødbrun pels på oversiden og lys underside. 

Hunnerne får 1 kalv om året, som straks "lægges hen". Dette betyder, at kalven gemmes i det høje græs, og derefter efterlades det meste af dagen. Hunnen kommer tilbage og lader kalven die et par gange i løbet af dagen. Denne strategi hjælper til at skjule kalven mens den er lille og et nemt bytte. Når den bliver ældre, og mere sikker på benene, følger den med flokken rundt.

Impalaen er et typisk byttedyr for både geparder, leoparder og løver. I en jagtsituation vil impalaen benytte sig af sin karakteristiske flugtteknik. Impalaen er kendt forsine meget karaktiske spring, når den jages. Her kan den springe 3 meter op i luftenog op til 10 meter hen over jorden. Typisk vil den simpelthen springe over andre impalaer som starten på sin flugt. Derefter benytter den en serie af hop, hvor den lander på forbenene og sparker ud i luften med bagbenene, løber zig-zak og generelt forsøger, at  forvirre rovdyret.

 • Vægt

  45-60 kg
 • Føde

  Hovedsagligt frisk græs, men skifter i tørketid til også at spise blade
 • Levetid

  13-15 år i naturen. Op til 17 år i fangenskab
 • Højde

  120-140 cm
 • Levested

  Savannerne i det syd-østlige Afrika

Antal unger

Hvor mange unger føder impalaen?

Impalaen føder typisk 1 unge ad gangen.

Levetid

Hvor længe lever en impala?

Impalaen lever 13-15 år i naturen.

Levested

Hvor lever impalaen?

Impalaen lever i den nordøstlige del af Sydafrika, Angola, syd Zaire, Rwanda, Uganda og Kenya.

Impalaen i Ree Park Safari

"...vidste du, at ordet ’impala’ betyder gazelle på zulu?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap