Grant’s zebra | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Grant’s zebra

Dyr i Afrika

I Ree Park Safari kan du se Grant’s zebra, som er en steppe zebra, der findes i store dele af Afrika syd for Sahara.
Hver enkelt zebra har sit eget unikke mønster, ganske som det ses ved vores fingeraftryk.

Grant’s zebra

I Ree Park Safari kan du se Grant’s zebra, som er en steppe zebra, der findes i store dele af Afrika syd for Sahara.
Hver enkelt zebra har sit eget unikke mønster, ganske som det ses ved vores fingeraftryk. Man kan desuden skelne de forskellige zebraarter på striberne. Bjergzebraer har mange helt sorte tætsiddende og tynde striber, mens de forskellige steppe zebraer har noget færre og bredere striber, som varrierer i farve mellem sort og brunlige nuancer. 

Forskere har længe undret sig over hvorfor zebraen evolutionært har udviklet dens karakteristiske striber. Nogle mener, at det stribede mønster, gør det svært for rovdyrene at fokusere på én enkelt zebra i flokken. Når zebraerne står tæt sammen giver striberne en effekt, der får det til at se ud som om dyrene ”smelter sammen” til én stor masse, hvilket forvirrer rovdyrene. Andre teorier går ud på, at striberne danner mikroskopiske høj- og lavtryk, når solen varmer de mørke striber mere end de hvide. Dette skulle kunne give en kølende effekt, og forstyrre blodsugende insekter så som de tsetsefluer, der kan overføre sovesyge. 

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park bliver fodret
 • Skulderhøjde

  120-140 cm
 • Vægt

  175-385 kg
 • Føde

  Primært græs, men kan også æde blad og skud på buske
 • Levetid

  Op til ca. 20 år
 • Længde

  210-250 cm

Vægt

Hvor meget vejer zebraen?

Zebraen vejer 220-300 kg.

Drægtig

Hvor længe er zebraen drægtig?

Zebraen er drægtig i omkring 12 måneder.

Levested

Hvor lever zebraen?

Zebraen lever på de åbne græssavanner i det sydøstlige Afrika.

Zebraen i Ree Park Safari

"...vidste du, at zebraens hud er sort under dens hår, så den faktisk er sort med hvide striber?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program