Grant’s zebra | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Grant’s zebra

Dyr i afrika

I Ree Park Safari kan du se Grant’s zebra, som er en underart af Burchells zebra. Zebraer er stribede, hestelignende dyr, og hver enkelt zebra har sit eget unikke mønster – ligesom menneskers fingeraftryk, der er individuelt unikke.

Grant’s zebra

I Ree Park Safari kan du se Grant’s zebra, som er en underart af Burchells zebra. Zebraer er stribede, hestelignende dyr, og hver enkelt zebra har sit eget unikke mønster; ligesom menneskers fingeraftryk, der er individuelt unikke.
Man kan desuden skelne de forskellige zebraarter på striberne. Burchells zebra har typisk bredere striber med større mellemrum end både Bjergzebra og Grevys zebra, og derudover er det kun Burchells zebra, der har striber på maven.
Ikke alle zebraer har sorte og hvide striber. Dette afhænger af, hvilken population zebraen kommer fra. Nogle zebraer har lysere og brunlige striber, og zebraføl fødes med brune striber. En teori bag føllenes brune striber er, at forældrene bedre kan genkende individer med ”støvet” farve som en zebra.

Forskere har længe undret sig over hvorfor zebraen evolutionært har udviklet dens karakteristiske striber. Man har to førende teorier, som kan forklare dens udseende. For det første er striberne lodrette, så den går i et med det høje græs, og dermed bedre kan gemme sig på savannen. For det andet gør det stribede mønster det svært for rovdyrene at fokusere på én enkelt zebra i flokken. Når zebraerne står tæt sammen giver striberne en effekt, der får det til at se ud som om dyrene ”smelter sammen” til én stor masse, hvilket forvirrer rovdyrene.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park bliver fodret

Vægt

Hvor meget vejer zebraen?

Zebraen vejer 220-300 kg.

Drægtig

Hvor længe er zebraen drægtig?

Zebraen er drægtig i omkring 12 måneder.

Levested

Hvor lever zebraen?

Zebraen lever på savannen.

Zebraen i Ree Park Safari

"...vidste du, at zebraens hud er sort under dens hår, så den faktisk er sort med hvide striber?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap