Grå jaco | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Grå jaco

Dyr i Afrika

Den grå jaco er en af verdens klogeste dyr. Den er i stand til at forstå verbale kommandoer, lære at sige flere sætninger og udføre små opgaver. Den ca. 30 cm høje papegøje, har et vingefang på ca. 46-52 cm. Kroppen er dækket af lyse grå fjer, mens halen bærer karakteristiske røde halefjer. Ansigtet er hvidt med et kraftigt sort næb.

Grå jaco

Den grå jaco er en af verdens klogeste dyr. Den er i stand til at forstå verbale kommandoer, lære at sige flere sætninger og udføre små opgaver. Den ca. 30 cm høje papegøje, har et vingefang på ca. 46-52 cm. Kroppen er dækket af lyse grå fjer, mens halen bærer karakteristiske røde halefjer. Ansigtet er hvidt med et kraftigt sort næb.

Den grå jaco stammer fra Central- og Vestafrika, hvor den primært lever i fugtige lavlandsskove, langs vand og lysninger i skoven. Grå jacoer er meget sociale, og opholder sig i store kolonier i træerne, hvor hvert ynglepar har deres eget redetræ. Den grå jaco udvælger nøje dens mage, og danner herefter par for livet. Fuglene fortrækker træer ved vand eller i skovkanten, og laver deres reder i huller i træerne, nogle gange i forladte spættereder.
Når hunnen ligger på rede, vil hannen fodre hende og holde vagt uden for redehullet. Når ungerne er klækket, vil både hannen og hunnen hjælpe til med at fodre, opdrage og beskytte ungerne, indtil de kan klare sig selv.

Den grå jaco er af natur meget sky og lader sjældent mennesker komme tæt på i naturen. De unge fugle må lære et komplekst sæt af færdigheder for at klare sig i naturen; de skal lære at finde og adskille spiseligt føde fra giftigt, at forsvarer deres territorie og redehul samt at genkende og forsvare sig mod rovdyr m.m.

Denne intelligente papegøje er populære som kæledyr. Dette er en medvirkende årsag til, at de er klassificeret som truede, da op mod 21% af verdens vilde grå jacoer årligt bliver indfanget og solgt som kæledyr.

 

 • Størrelse

  Ca. 33 cm
 • Vingefang

  46-52 cm
 • Vægt

  Ca. 0,4 kg
 • Føde

  Primært frugter og nødder, men også insekter, blomster og blade.
 • Levetid

  23 år i naturen. Op til 60 år i fangenskab

Antal unger

Hvor mange æg lægger den grå jaco?

Den grå jaco lægger 3-5 æg.

Levetid

Hvor længe lever en grå jaco?

23 år i naturen. Op til 60 år i fangenskab

Rugetid

Hvor lang tid ruger den grå jaco på sine æg?

Den grå jaco ruger på sine æg i 30 dage. Når hunnen ligger på rede, vil hannen fodre hende og holde vagt uden for redehullet. Når ungerne er klækket, vil både hannen og hunnen hjælpe til med at fodre, opdrage og beskytte dem indtil de kan klare sig selv.

DEN GRÅ JACO I REE PARK SAFARI

"...vidste du, at den grå jaco benytter sig af en meget bred vifte af forskellige lyde og kald, når de kommunikerer med hinanden?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap