Vandbuk - Find fakta om Vandbukke her | Oplev dyret hos Ree Park

Vandbuk

Dyr i afrika

Vandbukken er en stor antilope, som kendetegnes ved en lang brungrå pels, hvid mule og hvid bagdel. Hannerne bærer horn, og disse er lange, mørke og bagud vendte.

Vandbuk

Vandbukken er en stor antilope, som kendetegnes ved en lang brungrå pels, hvid mule og hvid bagdel. Hannerne bærer horn, og disse er lange, mørke og bagud vendte.
Vandbukken lever på Afrikas savanne. Her befinder de sig altid i nærheden af vand. I vådområder findes lækre vandplanter, og hvis vandbukken fornemmer, at der er fare på færde, vil den straks søge mod vand. Her dykker vandbukken under, kun med næseborene over vand, indtil faren er drevet over.
Vandbukken er et socialt dyr, der lever i grupper på op til 25 individer. En flok består af hunner med deres unger og en enkelt dominerende han. Det ses af og til, at der er et par lavere rangerende hanner i flokken, der hjælper med at forsvare territoriet, men den dominerende han forhindrer dem i at parre sig.

Ofte får dyr unger, når mængden af mad og vand er på sit højeste, men da vandbukken lever ved vandet, er der sjældent fødemangel. Dette betyder, at de får unger året rundt. Hunnerne passerer hele tiden gennem forskellige hanners territorier, og når de er parringsvillige, opfatter hannerne i deres nærhed det lynhurtigt.
Ungerne fødes og gemmes under en busk ved floden. Moderen er ikke meget for at forlade ungen, men gør det dog når det bliver nødvendigt for hende at græsse. Efter en måneds tid begynder ungen af følge hunnen, og efter ca. 9 måneder kan den klare sig uden hjælp.

Antallet af vandbukke er faldende grundet jagt, men den er stadig vidt udbredt i store områder.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Levested

Hvor lever vandbukken?

Vandbukken lever på Afrikas savanne i det sydøstlige afrika. Her befinder de sig altid i nærheden af vand. I vådområder findes lækre vandplanter, og hvis vandbukken fornemmer, at der er fare på færde, vil den straks søge mod vand. Her dykker vandbukken under, kun med næseborene over vand, indtil faren er drevet over.

Kønsmoden

Hvornår er vandbukken kønsmoden?

Vandbukken er kønsmoden når den er omkring 1 år.

Antal unger

Hvor mange unger føder vandbukken?

1 (sjældent 2). Ungerne fødes og gemmes under en busk ved floden. Moderen er ikke meget for at forlade ungen, men gør det dog, når det bliver nødvendigt for hende at græsse. Efter en måneds tid begynder ungen af følge hunnen, og efter ca. 9 måneder kan den klare sig uden hjælp.

Vandbukken i Ree Park Safari

"...vidste du, at når en vandbuk bliver jagtet, har den det med at løbe ud i det nærmeste vand? Dette får mange rovdyr til at opgive jagten."

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap