Vandbuk - Find fakta om Vandbukke her | Oplev dyret hos Ree Park

Vandbuk

Dyr i Afrika

Vandbukken er en stor antilope, som kendetegnes ved en lang gråbrun pels, hvid mule og hvid bagdel. Hannerne bærer lange horn, som er mørke og peger let bagud.
Vandbukken lever vidt udbredt på de Afrikanske savanner syd for Sahara, men findes kun i nærheden af åbent vand.

Vandbuk

Vandbukken er en stor antilope, som kendetegnes ved en lang gråbrun pels, hvid mule og hvid bagdel. Hannerne bærer lange horn, som er mørke og peger let bagud.
Vandbukken lever vidt udbredt på de Afrikanske savanner syd for Sahara, men findes kun i nærheden af åbent vand. I vådområder findes der ofte stabile græsgange, og hvis vandbukken fornemmer, at der er fare på færde, vil den straks søge mod vand, hvilket får de fleste rovdyr til at opgive jagten.

Vandbukken er et socialt dyr, der lever i grupper på 5-10 individer. En flok består af hunner med deres unger og en enkelt dominerende han. Det ses af og til, at der er et par lavere rangerende hanner i flokken, der hjælper med at forsvare territoriet, men den dominerende han forhindrer dem i at parre sig med hunnerne.

Ofte får dyr unger, når mængden af mad og vand er på sit højeste, men da vandbukken lever ved vandet, er der sjældent fødemangel. Dette betyder, at de får unger året rundt. Hunnerne passerer hele tiden gennem forskellige hanners territorier, og slår sig ned hos en passende han, når de går i brunst. 

Kalven fødes og gemmes for rovdyr i beplantningen ved floden. Moderen græsser i umiddelbar nærhed af kalven i den første tid, så hun hurtigt kan forsvare den og lade den die. Efter en måneds tid begynder ungen af følge hunnen, og efter ca. 9 måneder kan den klare sig uden hjælp.

Antallet af vandbukke er faldende grundet jagt, men de er stadig vidt udbredt i store områder syd for Sahara.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret
 • Længde

  190-230 cm
 • Skulderhøjde

  120-135 cm
 • Vægt

  160-300 kg
 • Levetid

  18 år
 • Føde

  Primært græs. Blade og lignende i tørtiden

Levested

Hvor lever vandbukken?

Vandbukken lever vidt udbredt på de Afrikanske savanner syd for Sahara, men findes kun i nærheden af åbent vand. I vådområder findes der ofte stabile græsgange, og hvis vandbukken fornemmer, at der er fare på færde, vil den straks søge mod vand, hvilket får de fleste rovdyr til at opgive jagten.

Alder

Hvor gamle kan vandbukke blive?

Vandbukken kan blive omkring 18 år gamle.

Antal unger

Hvor mange unger føder vandbukken?

Vandbukke får normalt 1 enkelt kalv, men det ses fra tid til anden, at en hun får to kalve. Kalven fødes og gemmes for rovdyr i beplantningen ved floden. Moderen græsser i umiddelbar nærhed af kalven i den første tid, så hun hurtigt kan forsvare den og lade den die. Efter en måneds tid begynder ungen af følge hunnen, og efter ca. 9 måneder kan den klare sig uden hjælp.

Vandbukken i Ree Park Safari

"...vidste du, at når en vandbuk bliver jagtet, har den det med at løbe ud i det nærmeste vand? Dette får mange rovdyr til at opgive jagten."

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program