Bongo antilope - Find fakta om bongo antilopen her | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Bongo antilope

Dyr i afrika

Bongo antilopen er den største og tungeste af alle skovantiloper, men også en af de smukkeste. Bongo antilopen har en flot rødbrun farve med hvide striber, og de snoede horn kan blive op til 1 meter lange.

Bongo antilope

Bongo antilopen er den største og tungeste af alle skovantiloper, men også en af de smukkeste. Bongo antilopen har en flot rødbrun farve med hvide striber, og de snoede horn kan blive op til 1 meter lange. De flotte farver gør, at bongoerne kan camouflere sig i den mørke underskov. Bongo antilopen har selv svært ved at se i den tætte bevoksning, men med de store tragtformede ører kan den opfange selv de svageste lyde.

Bongo antiloper i fangenskab kan være tillidsfulde, men i naturen er de meget sky og flygter oftest ind i skoven ved det mindste tegn på fare. Ved flugt lægger bongoen hovedet tilbage for at forhindre hornene i at sidde fast i grene undervejs. Hos ældre bongo antiloper ses ofte to bare pletter på ryggen, idet hornene slider hårene væk under flugt.

Bongo antilopen spiser primært plantevækster, men også jord og brændt træ indtages for at dække behovet for mineraler. For at nå friske skud og blade i træerne er bongoen i stand til at stå på bagbenene og spise, men den kan også bruge de lange horn til at rive hele grene ned fra træerne.
Bongo antiloper lever oftest alene, men kan også leve i flokke på op til 20 individer.

Bongo antilopen opdeles i de to underarter: lavlandsbongo og bjergbongo, hvoraf særligt sidstnævnte er stærkt truet. Dette skyldes især skovhugst, landvinding, krybskytteri samt sygdomme. Tidligere brugte man skindet fra bongo antiloper til at lave bongotrommer af, hvoraf disse trommer har fået deres navn. Dette er man heldigvis stoppet med, da bongoen er truet i naturen.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Afrika

 

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

 

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap