Bongo antilope - Find fakta om bongo antilopen her | Ree Park Safari

Bongo antilope

Dyr i afrika

Bongo antilopen er den største og tungeste af alle skovantiloper, men også en af de smukkeste. Bongo antilopen har en flot rødbrun farve med hvide striber, og de let snoede horn kan blive op til 1 meter lange.

Bongo antilope

Bongo antilopen er den største og tungeste af alle skovantiloper, men også en af de smukkeste. Bongo antilopen har en flot rødbrun farve med hvide striber, og de let snoede horn kan blive op til 1 meter lange. De flotte farver gør, at bongoerne kan kamouflere sig i den mørke underskov. Bongo antilopen har selv svært ved at se i den tætte bevoksning, men med de store tragtformede ører kan den opfange selv de svageste lyde.

Bongo antiloper i fangenskab kan være tillidsfulde, men i naturen er de meget sky og flygter oftest ind i skoven ved den mindste tegn på fare. Ved flugt lægger bongoen hovedet tilbage for at forhindre hornene i at sidde fast i grene undervejs. Hos ældre bongo antiloper ses ofte to bare pletter på ryggen, idet hornene slider hårene væk under flugt.

Bongo antilopen lever af forskelligt plantemateriale, såsom blade og skud, men de indtager også jord og til tider brændt træ for at dække deres behov for mineraler. For at nå friske skud og blade i træerne er bongoen i stand til at stå på bagbenene og spise, men den kan også bruge de lange horn til at rive hele grene ned fra træerne.
Bongo antilopen er den eneste skovlevende antilope, der ynder at leve i flokke. Oftest tæller flokkene kun en håndfuld individder, men flokke på helt op til 50 dyr er blevet set.

 

Bongo antilopen opdeles i de to underarter: lavlandsbongo og bjergbongo, hvoraf særligt sidstnævnte er kritisk truet. Dette skyldes især skovhugst, landbrug, krybskytteri samt sygdomme. Tidligere brugte man skindet fra bongo antiloper til at lave bongotrommer af, hvoraf disse trommer har fået deres navn. 

I Ree Park Safari arbejder vi med bjergbongoen (Tragelaphus eurycerus issaci). En underart der på nuværende tidspunkt kun formodes at bestå af ca. 100 individer, og populationen er stadig nedadgående. Bjergbongoen er dermed Ree Park Safaris absolut mest truede dyr. 

 • Længde

  170-250 cm
 • Skulderhøjde

  110-130 cm
 • Vægt

  210-405 kg
 • Føde

  Blade, skud og græs
 • Levetid

  Op til ca. 21 år

Levested

Hvor lever bongo antilopen?

Bongo antilopen lever i skovene i det vestlige Afrika

Levetid

Hvor gammel bliver bongo antilopen?

Bongo antilopen bliver 18-20 år.

Status

Er bongo antilopen truet?

Bjergbongo antilopen, som er den art Ree Park Safari arbejder med, er klassificeret af IUCN som kritisk truet. De trues primært af ulovlig jagt og habitatødelæggelse.

Bongo antilopen i Ree Park Safari

"...vidste du, at skindet fra bongoantilopen traditionelt har været brugt som trommekskind i Vestafrika og har givet navn til bongotrommen?"

Bongo antilope

fødsel

Bongoantilopen er en af de smukkeste antilopearter, der findes. Den 4. juli 2015 blev der født en lille kalv i parkens skovsavanneanlæg. Hannen Matadi var på det tidspunkt 8 år gammel, og han kom til Ree Park Safari fra Magdeburg i Tyskland i 2009. Her gik han sammen med en anden han, indtil det lykkedes at få en af de sjældne og eftertragtede hunner i det internationale avlsarbejde. Masara, en hun på nu 3 år, ankom til parken i 2014 fra Woburn Zoo i England. Her godt et år senere er der nu født en kalv.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program