Vildhunde - Find fakta om Afrikanske Vildhunde her | Ree Park Safari

Siden bruger cookies. Klik på godkend for at slippe for denne besked

Godkend

Afrikansk vildhund

Dyr i afrika

Den afrikanske vildhund er et af de mest udryddelsestruede rovdyr i Afrika, hvilket er en af de primære grunde til, at Ree Park Safari arbejder med arten.

Afrikansk vildhund

Vildhunden hedder Lycaon pictus på latin, som betyder ”den malede ulv”. Farverne i pelsen varierer mellem lysebrun, sort, hvid, gullig og brun som forekommer i pletter. Vildhundenes aftegn og farvekombination er unik for hvert individ, på samme måde som menneskers fingeraftryk er det.
Ørerne er store og runde og kroppen er slank med lange og kraftfulde ben. Vildhundene er meget sociale og lever i grupper. Når dyrene kommunikerer med hinanden bruger de karakteristiske, højfrekvente lyde. Vildhunde er en sidegren fra ulve og sjakaler, der skilte sig ud for mere end 3 millioner år siden. Derfor betyder det meget for videnskaben, at kunne bevare vildhundens gener.

En vildhundetæve i sin bedste alder kan få helt op til 20 hvalpe i et enkelt kuld, men 8-10 unger er normalt. Af samme grund er det kun førerparret i gruppen, der yngler. Som i en ulveflok hjælper hele gruppen hinanden med at tage sig af de mange livlige og sultne hvalpe.

Vildhunden er i modsætning til geparden en ”maratonløber”, hvilket betyder at den løber sit bytte træt, frem for at fange det i en sprint. Vildhunden kan løbe knap 60 km/t i op til en hel time, hvorefter de fleste byttedyr giver op. Flokken afliver byttet ved at sprætte bugen op, hvilket er et voldsomt syn, men en meget effektiv og hurtig metode. Måske er voldsomheden og den utrolige udholdenhed med til at forstærke det dårlige ry vildhunden har fået i Afrika.
I dag er den afrikanske vildhund et af de mest truede rovdyr i Afrika. Det skyldes dels det dårlige ry vildhunden har fået blandt lokalbefolkningen mange steder, dels store tab af leveområder og habitatødelæggelse. Da vildhundene er nomadedyr, har de ofte meget store territorier, og hvis disse kommer for tæt på mennesker, kan vildhundene risikerer at blive smittet med sygdomme fra tamhunde.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park bliver fodret

Afrika

 

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

 

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap