Vildhunde - Find fakta om Afrikanske Vildhunde her | Ree Park Safari

Afrikansk vildhund

Dyr i afrika

Den afrikanske vildhund er et af de mest udryddelsestruede rovdyr i Afrika, hvilket er en af de primære grunde til, at Ree Park Safari arbejder med arten.

Afrikansk vildhund

Vildhunden hedder Lycaon pictus på latin, som betyder ”den malede ulv”. Vildhundens pelsfarve består er blandede pletter i alle nuancer fra hvid, over brun til sort. Snuden er sort og halespidsen er hvid. Ørerne er store og runde og kroppen er slank med lange og kraftfulde ben. Vildhunden er meget social og lever i grupper. Når dyrene kommunikerer med hinanden bruger de bland andet karakteristiske, højfrekvente lyde, kropssprog og duftstoffer. Vildhunde er tættest beslægtede med ulve og sjakaler, men adskilte sig som art for mere end 3 millioner år siden. Derfor betyder det meget for videnskaben, at kunne bevare vildhundens gener.

En vildhundetæve i sin bedste alder kan få helt op til 20 hvalpe i et enkelt kuld, men 8-10 unger er normalt. Af samme grund er det kun førerparret i gruppen, der yngler. Ganske som det ses i en ulveflok, hjælper hele gruppen hinanden med at tage sig af de mange livlige og sultne hvalpe.

Vildhunden er i modsætning til geparden en ”maratonløber”, hvilket betyder, at den løber sit bytte træt, frem for at fange det i en sprint. Vildhunden kan løbe knap 60 km/t i helt op til en time, hvor de fleste byttedyr må give op. Flokken afliver byttet ved at sprætte bugen op, hvilket er et voldsomt syn, men det er en meget effektiv og hurtig metode. Måske er voldsomheden og den utrolige udholdenhed med til at forstærke det dårlige ry vildhunden har fået i Afrika.
I dag er den afrikanske vildhund et af de mest truede rovdyr i Afrika. Det skyldes dels det at mange mennesker ikke bryder sig om deres jagtstrategi, men ligeledes, at vildhundenes leveområder ødelægges i stort omfang. Da vildhundene er nomadedyr, har de ofte meget store territorier, og hvis disse kommer for tæt på mennesker, kan vildhundene risikerer at blive dræbt, eller smittet med sygdomme fra tamhunde.

 • Skulderhøjde

  61-78 cm
 • Vægt

  18-36 kg
 • Føde

  Små og mellemstore byttedyr
 • Levetid

  Ca. 11 år
 • Levested

  Den afrikanske savanne

Drægtig

Hvor lang tid er vildhunden drægtig?

Vildhunden er drægtig i 72 dage.

Antal unger

Hvor mange hvalpe får en vildhund?

En vildhundetæve i sin bedste alder kan få helt op til 20 hvalpe i et enkelt kuld, men 8-10 unger er normalt. Af samme grund er det kun førerparret i gruppen, der yngler. Ganske som det ses i en ulveflok, hjælper hele gruppen hinanden med at tage sig af de mange livlige og sultne hvalpe.

Levested

Hvor lever den afrikanske vildhund?

Den afrikanske vildhund lever på savannen.

Den afrikanske vildhund i Ree Park Safari

"...vidste du, at artens latinske navn betyder “malede ulv” og henviser til den spraglede pels, som er helt unik for hver enkelt dyr?"

Fodring af

de afrikanske vildhunde

Den afrikanske vildhund er stærkt truet. I Ree Park Safari er dyrenes velfærd og trivsel meget vigtig. Det betyder også, at deres naturlige adfærd stimuleres.

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Med udsigt til den afrikanske savanne og bongoantilope anlægget ligger den nye Skovsavanne voliere. Det er et helt nyt fuglevoliere, hvor du som gæst går kan gå helt ind til fuglene, der går frit i anlægget. Her kommer de smukke fugle hornravnen og krontranerne til at gå, og der vil løbende komme flere dyr til. Via en sti går du igennem anlægget, og det er lavet sådan, at du kan komme tæt fuglene i den ene ende af volieren, samtidig med, at fuglene får mulighed for være i den bagerste del, hvis de ønsker at trække sig.

Mød bongoantiloper og penselssvinene tæt på skovsavannen og geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal og kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

planlæg din dag

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program