Krontrane | Dyrene i Afrika - Ree Park Safari

Østafrikansk krontrane

Dyr i afrika

Krontranen er den mest farverige i tranefamilien. Denne smukke fugl har fået sit navn efter dens flotte krone af gule, stive fjer, der rejser sig som en vifte fra dens baghoved.

Østafrikansk krontrane

Krontranen er den mest farverige i tranefamilien. Denne smukke fugl har fået sit navn efter dens flotte krone af gule, stive fjer, der rejser sig som en vifte fra dens baghoved.
Modsat de fleste andre tranearter, som lever i kær og moser, lever krontranen på Afrikas tørre savanner. Uden for ynglesæsonen færdes krontraner i store flokke, men i yngleperioden holder parrene sig for sig selv. Krontraner er monogame dyr, hvilket vil sige, at de danner par for livet.
Krontranen er kendt for sin parringsdans. Denne dans er især vigtig for de unge par. Hannen og hunnen vandrer rundt om hinanden med udbredte vinger, mens de bukker med hovedet for at vise deres kroner frem. Indimellem foretager de høje spring for derefter at stoppe op og stå helt stille, hvorefter dansen starter igen. Krontranen yngler i vådområder, hvor den laver en tyk, flad rede af græs og siv. Oftest ligger reden på jorden, men kan også bygges i træerne. Begge forældre hjælper til med at udruge æggene.
Udenfor ynglesæsonen søger fuglene ofte efter føde i flok. Krontranerne går på en lang række og stamper hårdt i jorden så smådyr, så som insekter, orme, frøer, slanger og firben bliver bange og kommer ud af det høje græs.

Krontranen holdes også som tamdyr især på gårde, hovedsageligt fordi den er dygtig til at tage forskellige skadedyr.

Se hvordan og hvornår dyrene i Ree Park Safari bliver fodret

Føde

Hvad spiser krontranen?

Krontranen spiser frø men også en mængde smådyr. Udenfor ynglesæsonen søger fuglene ofte efter føde i flok. Krontranerne går på en række og stamper hårdt i jorden så smådyr, så som insekter, orme, frøer, slanger og firben bliver bange og kommer ud af det høje græs.

Antal æg

Hvor mange æg lægger krontranen?

Krontranen lægger typisk 1-4 æg. Krontranen yngler i vådområder, hvor den laver en tyk, flad rede af græs og siv. Oftest ligger reden på jorden, men den kan også bygges i træerne. Begge forældre hjælper til med at udruge æggene.

Højde

Hvor stor er krontranen?

Krontranen er 100-110 cm høj.

Krontranen i Ree Park Safari

"...vidste du, krontranen udfører en meget energisk parringsdans?"

Afrikanske dyr

Afrika er det største kontinent i Ree Park. Her møder du bl.a. dyrenes konge, verdens højeste dyr og verdens hurtigste dyr.
Kontinentet er opdelt i 4 områder med hver sit særpræg og særlige dyr

Ovenfor kan du vælge dig ind på alle de Afrikanske dyr vi har i Ree Park Safari.

Katanga Hill - i løvernes rige

Tag turen ad den lange træbro op til Kopjen, de store klippeformationer på toppen af bakkerne i Katanga Hill. Herfra har du og dyrenes konge en fantastisk udsigt over græssavannen. Her kan løverne boltre sig på 1 hektar og de har rig lejlighed til at få rørt deres mægtige muskler i det kuperede område.

 

Græssavannen

På græssavannen møder du mange af de afrikanske dyr, bl.a. giraf, sort næsehorn, struds, zebra, gnu og mange andre fascinerende arter. Du har mulighed for at komme med ind på savannen med én af parkens land rovere. Eller du kan tage en vandretur langs det 10 hektar store område.

 

Busksavannen

Mød danmarks eneste geparder, verdens hurtigste dyr, på busksavannen. Her har de et stort område, hvor de kan spejde langt, præcis som de er gode til, når de store vidder på savannen skal overvåges for byttedyr og potentielle trusler.

Naboerne, de afrikanske vildhunde er ikke nær så hurtige. Til gengæld kan de løbe utrolig langt og samarbejde på en kompleks og effektiv måde.

 

Skovsavannen

Bongoantiloper. Mød dem på skovsavannen tæt ved geparderne. Her har de både adgang til et dejligt skovareal kan få lov at stikke trynen i mudderet. Det går ikke stille for sig!

Ree Park Safari har selvfølgelig mange flere dyr fra Afrika, som også kan se ovenfor: Eland Antilope, Stor Flamingo, Østafrikansk Krontrane, Marabustork, Nubisk Ged, Rosa pelikaner, Sandkat, Afrikansk Sporeskildpadde, Den Afrikanske Struds, Defassa Vandbuk, Zebra Mangust, Grå Jaco, Impala og Penselsvin.

Prøv en Land Rover Safari

Overblik over

fodringer

På kortet kan du få et overblik over, hvor de forskellige fodringer finder sted. 

Kort over fodringer

Planlæg
dit besøg

Dit program
18. august 2017
Der er ikke tilføjet noget til dit program endnu. Du kan planlægge hele din Ree Park dag ved at tilføje aktiviteter til dit program.
  Hent program

  Venligst rotér dit device

  Overblik over 

  fodringer

  Her på kortet kan du se hvor de forskellige fodringer finder sted.

  Afrika
  Nordamerika
  Asien
  Sydamerika
  Continents
  Parkmap